Et øye løft, eller øyelokkplastikk blir fremført på pasienter med overflødig hud og/eller fettposer i øvre øyelokk, og/eller i nedre øyelokk. Disse pasientene utviser vedvarende oppblåsning og rynker. Med andre pasienter har deres delikate øyelokksvev mistet trollagen og vil manifestere seg som et eldere utseende. Pasienter som bestemmer seg på prosedyren kan allerede ha prøvd ikke-kirugiske kosmetiske løsninger med begrenset suksess.

Våre pasienter har 3 varianter å velge i mellom: øvre øyelokksløft, nedre øyelokksløft, eller dobbel øyelokkplastikk.

Prosedyren er svært rutinemessig. Snitt er laget på øyelokkene for å utsette fettvevet under. Overflødig fettvev blir fjernet i samtidig som det også er stramning av huden for å produsere et flatere og ungdommelig utseende.

Snittene er gjemt i de naturlige hudfoldene og er nære usynlig under helbredingen og etter. I noen tilfeller med kirurgi av det nedre øyelokket, et snit er laget på underside så det er helt gjemt under leging.

Øyelokksplastikk er ofte gjennomført på en poliklinisk grunnlag under lokalbedøvelse, avgjørende på mengen av gjennoppretting som trengs, pasientens preferanse, og helse. Prosedyren varer fra 1 til 2 timer.

Postoperasjon gjenoppretting vil være ledsaget av litt blåmerker, horving og litt ukomfertabelhet, som oftest styrt av milde analgetika. Hevelse faller vanlighvis ned etter et par dager etter operasjon. Når suturer er fjernet kan pasienten begynne bruken av deldrstift. Full gjenoppretting trenger rundt 6 uker.

bleph-art