Brystforstørrelse

Brystforstørrelse er en kirugisk prosedyre siktet for å gjøre brystene større med å bruke implantert proteser. I tilleg til å øke volum, kan den også lage et mer rundt utseende og forbedre bryst symmetrien.

Det er verdens mest kjente kosmetisk prosedyre fordi de er dype og kraftige psykologiske incentiver for å forberde bryststørrelse og form. Når en kosmetisk kirurg visuelt forbedrer en kvinnes bryst, kan det resultere til et løft i hennes seksuelle tiltrekkning og selvsikkerhet kan være livsforandrede.

Implantasjonsalternativer

Det er to hoved typer av implantater brukt for bryst forstørrelse.

1. Saltvann brystimplantater:

Denne implantaten innholder sterilisert salt vann. Saltvann implantater er plassert inn tomme og er fylt med en forhåndsvalgt mengde av væske etter plassering. Moderne saltvann implantater har et fleksibelt volum som kan bli justert under plassering, eller med noen implantat produsenter, opp til 6 måneder etter prosedyren. Når fylle-tuben er fjernet, vil implantatene lukkes av en selv-lukkende ventil.

Saltvann implantater har noen fordeler. For eksempel, fordi de er fyllet etter plasseringen, kan de ble puttet inn via en underarm eller navel insnitt, som minimerer arrdannelse. Også, i tilfelle av lekkelse eller at den sprekker, så er implantat innholdet raskt absorbert og utvist fra kroppen.

2. Silikonebrystimplantater

Disse implantatene, som er tilgjengelige i både rund eller anatomisk (teardrop) form, er fylt med en sammenhengende silikongel som simulerer følelsen av menneskelig fett og gir en mer naturlig taktil opplevelse. Våre mest populære implantater bruker et flerlags silikonskall dekket med tynt mikropolyuretanskum.

Disse implantatene, tilgjengelig i både rund og tåre form, er fyllet med et sammenhengende silikon gelé som simulerer følelsen av menneske fett og kommer med et naturlig taktil opplevelse. Våres mest populære implanteter bruker et multi-lag silikon skjell dekket met tynt mikropolyuretan skum.

Teknologi utviklinger i dette området inkluderer bryst implantater som bruker lettere materialer som ofrer mer komfort med større størrelser. En ny variant er form-stabile implantater som inneholder en gelé som er tykkere enn tradisjonale bryst implantater, og som vil holde formen uansett og skjellet er ødelagt.

Rundet mot anatomiske (teardrop) formet implantater

Den viktigste valget brystforstørrelses pasienten vil møte (etter størrelse) er om å bruke runde eller tåre-formet implantater.

Runde implantater

Runde implantater, som navne foreslår, er sirkulære i formen. Det kan derimot være feil å tro de ikke kan ofre brystforstørrelses pasienten et naturlig utseende. Samtidig som runde implantater gjøre brystene utseende litt mer fyldigere over brystvorte linjen, et nokk så naturlig kontur kan bli oppnådd hvis implantaten er i riktig størrelse, og er i riktig proposjon i forhold til kroppsformen og eksisterende bryst vev.

implant-types1

Og ulikt et tåre-formet implantat, siden et rundt implantat har en symmetrisk form, er det ingen sjanser for fremtid med asymmetri forårsaket av utilsiktet rotasjon.

Anatomisk Implantater

Anatomisk implantater eller tåre-formet implantater på den andre siden er asymmetrisk formet for å simulere et bryst anatomisk form. Den lagt til bulken på bunnen av disse implantatene får brystene til å virke mer fyldige under brystvorte linjen. Dette er i samsvar til hunn anatomi og gjør forstørrelsen mer vanskelig å legge merke til.

Anatomisk implantater er for mesteparten brukt med slange og estetiske pasienter, når det eksisterende vev dekningen er tynn. Pasienter bør være klar over at anatomiske implantater er litt dyrere en runde implantater.

breast-augmentation-before
breast-augmentation-after

Brystforstørrelse kirurgi

Bryst orstørrelses kirugi varer som oftest 2 til 3 timer og blir utført under generell anestesi. Først vil kirurgen måle og markere brystene. Under prosedyren, vil kirurgen lage insnitt under brystene. I noen tilfeller, vil insnittet kanskje lages ved armhulen eller navelen.

Så blir en lomme laget, enten i mellom bryst vevene og pectoralis muskelen, eller under muskel fascien, inn til der implantatene er plassert.

Når implantaten er riktig plassert, blir innsittene suturert. Brystkassen blir innpakket i elastisk bandasje. En støtte brystholder vil også bli brukt for å minimere opphevningen og gi støtte til brystene under lege fasen. Etter kirugi vil pasienten bli igjen hos klinikken for 1 eller 2 netter.

Oppmerksomhet burde bli gitt til plasering av brystets implantat i forhold til brystmuskulaturen, de to alternativene er:

1. Subglandular: innsetting mellom pectoralis muskelen og bryst vevet. Denne formen av plassering ofrer et høyere nivå av estetisk forbedelse men har en litt større sjanse for kapselkontraktur.

2. Submuskulær:Under muskel plassering har fordelen av å redusere sjansen for at implantaten krøller seg og et bedre implantat støtte, som reduserer presset mot bryst vever. Derimot, kvinner som har undergått et submuskulær implantat plassering, har ofte en lengere lege tid og opplever litt mer midlertidig ubehag.

Snitt plassering

En av bekymringene pasienter har om bryst forstørrelses kirurgi er synlig arrdannelse. De 3 mest populære innsnittene er:

1. Innrammende: Dette er et innsnitt laget under brystet ved den innrammende folden. Selv om det kan kanskje legge etter seg et relativt langt (men dekket) arr. Dette er høyt foretrekket av kirurger fordi det ofrer et videre tilgjengelighets område.

2. Periareolar: Dette innsnittet er plassert langs kanten av areola. Arret fra dette innsnitten er vanlighvis ikke så veldig synlig fordi det er plassert langs den mediale eller indre halv delen av areolaen.

3. Transaxillary: Dette innsnittet er plassert i armhulen og blir brukt for å unngå å legge bak seg et synlig arr på brystene. Derimot, dette innsnittet kan bidra til en liten grad asymmetri i brystene.

Hva kan pasienter forvente etter bryst forstørrelses kirurgi?

Mesteparten av kvinner leger fort og fortsetter mestparten av rutine aktiviteter innen 1 eller 2 uker. Pasienter kan forvente sårhet eller opphevning i liten grad for 3 til 4 uker etter opperasjonen. Anstrengende trening er ikke foreslått før innsnitt er ferdig leget og bryst vever er stabilisert, som kan være etter forventende 6+ uker.

De burde være bemerket at bryst implantater ikke varer for alltid og må eventuelt bli byttet ut. Derfor, er det en god idé å møte din kirurg annethvert år for å evaluere implantat integritet og bryst helse.