Også kalt for et Arm Løft, en brachioplasty prosedyre er brukt til å rette hengende overarmer, en tilstand mest vanlig i kvinner over 40.

Med et standard Arm Løft, kirurgen lager et eller fler insitt fra albue område til armhulene. Hvis overflødig vev er lokert bare på toppen av overarmen, kan pasientene motta et veldig godt resultat med et mye mindre insitt i armhule område. Hoved kirurgiske oppgave er å fjerne overflødig hud og fett fra armen. Etter nokk vev er tatt av, vil kirurgen lukke armen. En drenering blir da plassert under insittet om nødvending. Prosedyren utføres under full bedøvelse.

Kirurger vil ofte bruke oppløselige suturer for å lukke så pasienten ikke trenger å se en lokal lege etter å ha kommet hjem. I alle tilfeller, blir pasienten utstyrt med en sterilisert klutbandasje, senere under kompresjon plagget som den beste måten til å lege i tillegg til å minimere opphovning og blåmerker. Første del av legetiden er fra rundt 10-14 dager og med et arr som går bort etter rundt 6 måneder.

Vanskelige hendelser etter et Arm Løft er som regel sjeldent. Men hvis, som er mulig med mest av plastisk kirurgi, er det en sjanse av blødning, bedøvelses fare, forsinket leging, fett nekrose, eller nummelse.

For pasienter som er redd for arrdannelse, kan mikrokirurgisk suturering minimere arr-bredden. Samtidig som potensielt lang tid, er lokasjonen av arret langs innsiden av armen og er normalt skjult av mesteparten av klær.

armplastikk - armløft